Egészségsuli
Az emberek többsége csak beszél arról, miért fontosak a honlapunk témái, kevesebben gondolják azt, hogy a mindennapi egészségért minden nap tenni kellene valamit! Ha TE az utóbbiak közé tartozol

NEKED KÉSZÜLT EZ A HONLAP  a SZER-ETET Programmal!

Ezen a honlapon a legjobb és legolcsóbb megoldásokat keressük egészségünk megőrzésére, javítására. Az egészségben érdekelt tudomány (fontos!) mai egyik legfontosabb megállapításai a vízzel vízfogyasztásunkkal, az elfogyasztott víz minőségével, állapotával és ami a legfontosabb információ-tartalmával (rezgéstartalmával) kapcsolatosak, mivel testünk 70%-a víz alapú.

II. rész, III. rész .  A rossz víz megjavul jó zene, ima, gondolat (rezgéseinek) hatására
További információk a témáról :A tiszta "VÍZ ÜZENETE" (Emoto) oldalunkon

Az egészség
Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét optimális állapota (nem a betegség látszólagos hiánya). A teljes ember holisztikus megközelítésben a test (fizikai működés) a lélek (szellem, kapcsolat) és a tudat (bölcsesség, gondolat, tudás) szerves, harmonikus egysége. Ha az ember harmonikus egyensúlya (rezgése) sérül, ez testi tünetekben láthatóvá válik. A tünet jelzés, arra figyelmeztet, hogy "helytelen utunkat" szakítsuk meg. Soha nem késő!

Szándékaink,
Sokáig keresgéltem, hogyan is lehetne bemutatni azt a szándékot, hogy mit akarunk jelezni ezzel a honlappal. Rátaláltam erre a (vízinformációs) M. Emoto videóra, és a professzor által bemutatott látásmód a honlap fő vonala lett. Ma már meggyőződésem, hogy minden problémánk megoldási kulcsa a tiszta, és jó információkkal telített víz, a hit és az érzelmi viszonyaink körül kereshető. 

Kulcsfontosságú az életmód, amit eszünk iszunk (több helyen írunk róla) természetes alapú saját készítésű friss zöld vagy egyéb színű bió italsűrítmények, levek napi fogyasztása, a jó levegő, a harmonikus légzés, a fény és mozgáskultúra, a kiegészítők (vitaminok), és harmonikus étkezés. Mindezeket egy keretrendszerben összetartja "a titok ismerete" a szeretet erejének megértése, a jó dolgok vonzása!

A tudat a hit, és a tudás
Az emberi test a normális DNS program szerint alapvetően (tervezetten) egészséges, karcsú, és energikus az élete végéig! Sima, rugalmas bőrrel, gyors, éber elmével, és boldog lélekkel kellene rendelkeznünk! Életkorunk akár a 120 évet is meghaladhatja optimális esetben!

Ehelyett többnyire túlsúlyosak (testsúly-kontroll programunk), fáradtak és nehézkesek vagyunk (tisztelet a kivételnek), főleg ötven felett. Nap mint nap számtalan "apró" lelki problémával küszködünk (amiből betegség lehet). Sokszor óvatlanul gyengítjük a szervezetünk védekezési rendszerét. Külső és belső hatásokra erősen oxidálódik a  testünk, a normálisnál gyorsabban öregszünk (120 év?). Szerintünk el lehet érni az optimumot!

Általában gyenge a megújulási képességünk (siker?). A hitünk (önbizalmunk) is ingatag (néha ingoványos). Ritkán vannak hosszú távú, életmód-változtató céljaink (amit betartunk). Nem ismerjük a változtatás titkát. Azt mondják: korán "hullunk" mint a "legyek" ősszel!  Vajon miért? Tudunk-e változtatni, vagy beletörődünk mindenbe?

Az vagy amit egész nap GONDOLSZ magadról!!

Ebben segít (a hited) az egészség "imája" , és az egészségtudat is. és az (érzelmileg) blokkolt energiák áramlásának felszabadítása. EFT oldalunk. Persze tudjuk, hogy  vannak aki tudják mit kell tenni, és mindennap megteszik. Úgy véljük ismerjük (megtanultuk) ennek a lényegét, ezt a tudást szeretnénk bölcsességgel közreadni.

Ha változtatni akarsz, legfontosabb az erős hit abban, hogy képes vagy megtanulni amit kell, és meg tudod valósítani amit tanultál. Szeresd mélyen önmagad és a világ is szeretni fog Téged!
Annyi szeretetet kapsz amennyit adsz!

A SZERETET mértéke vagy hiánya az az erő amely a vonzás törvénye alapján működteti a világodat. A SZERETETSZINTED csak a te hatásköröd, a mértékét a hálaadásod, a köszönöm alakítja . Amit szeretsz azt eléred, megkapod, ha valakit szeretsz, a szeretetet  visszakapod előbb utóbb attól is akire irányul. A szeretetben óriási energia van, ismerd meg és őszintén szeress!
Infó-források és nézőpont

A legfontosabb követelmény a honlapon található javaslatokkal kapcsolatban a hatások bizonyított mérhetősége. Szemléletünket egy csodálatos könyv alapozta meg. Véleményünket,  tartalmi megállapításainkat többnyire erre építjük.

A könyv címe EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS FELSŐFOKON, szerzője Cal Orey. A könyvben Orey leírja azt amit 101 amerikai doktor az egészség védelmében tesz. A felkeresett doktorok többsége holisztikus szemlélettel (amely a test, a lélek és a szellem oszthatatlan egységét vallja) közelít az egészségvédelem kérdéséhez és a betegségek gyógyításához, nagy hangsúlyt fektetve a megelőzésre, valamint a természetes gyógymódokra. Ezt a szemléletet alkalmazzuk mi is. A könyvet a tapasztalás tisztelete, az élet és egészségfejlesztés igenlése hatja át.

A honlapon nem (vagy csak érintőlegesen) foglalkozunk a betegségekkel és a gyógyítással, (ha valakit ez is érdekel, vásárolja meg a könyvet) mi inkább az egészség megőrzésére és javítására bemutatott megoldásokat szeretnénk elsősorban megjeleníteni. Fókuszba állítjuk megbetegedések hátterében lévő okokat is.

Kisebb nagyobb problémák, jelzések mindenkinél előfordulnak. Az egészséges állapot elérése és fenntartása az egyén felelőssége is. A bajok elhárításának eredménye, a látszat sokszor csalóka.  Legtöbbször a "gyógyulás" után nem az optimális egészséget érjük el, elintézettnek véljük a  betegség tüneteinek a megszűnésével a dolgot (a fájdalomcsillapító gyorsan hat effektus), és  egészségesnek véljük magukat (ami sokszor felszínes).

Ez legtöbbször kevés ahhoz, hogy végleg megszűnjenek a kiváltó alapvető okok. Vajon elég ha arra törekszünk  hogy ne látszunk betegnek? De mi is valójában az egészség? Milyen összefüggés van az életmód, az életkor, a hit, az ismeretek, az étkezési szokások, a mindennapi közérzet, a boldogság, az életminőség (és még sorolhatnánk) és az egészség között? Mi ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat itt.


Az egészség a Wikipédia szerint :
1948-as megalakulásakor a World Health Organization (WHO) az egészséget a következőképpen definiálta: „Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiánya”.Az egészség dimenziói:
  • ↓Lelki egészség: személyes világnézetünk, magatartásbeli alapelveink, illetve a tudat nyugalmának az önmagunkkal szembeni békének a harmóniának a szintje (amit egész nap gondolsz.., hit, remény, önbizalom, önkontroll, önszeretet).
  • Biológiai egészség: a szervezetünk megfelelő működése (amit eszünk, iszunk, mozgunk, teszünk nem-sokára azzá leszünk).
  • ↓Mentális egészség: a tiszta és következetes gondolkodásra való képesség (logika, racionalitás, elemzés, türelem, bölcsesség)
  • ↓Emocionális egészség: az érzések felismerésének, illetve azok megfelelő kifejezésének a képessége (a szeretetadás képessége, hála, köszönöm, megelégedettség, boldogság képessége)
  • Szociális egészség: másokkal való eredményes kapcsolatok kialakításának szintje (barátság, testvériség, empátia, szolidaritás, normális kommunikáció)
A lélek nyelve a betegség, az egészség dimenziói (fentről lefelé) alapvetően befolyásolják egymást. A modern orvostudományi kutatások ma már biokémiai bioelektromos szinten is ki tudják mutatni az ok okozati összefüggéseket.

Mit kell tenni?
Az a nagy kérdés megtanulhatók e azok a képességek, készségek amelyekkel optimális mederben tudjuk tartani vagy terelni mindezeket. Szándékaink szerint igen. Mindenki egészséges szeretne lenni, és maradni, de a többség nagyon keveset tesz érte. Ha  beírjuk az egészség szót egy internetes keresőbe az több  millió magyar nyelvű találatot jelez vissza.

A betegség szóra "csak"  a fele, harmada vagy még kevesebb találat van.  Ma már ezek a számok (talán) az egészség iránti pozitív irányú érdeklődés arányait is mutatják. Mi az érdeklődés erősítésén túl, a mindennapi tennivalókra adunk sok-sok eredményes receptet.

Tudjuk, hogy sokan csalódnak a gyógyító szakemberekben, és azt kutatják, hogy miért lettek betegek, ismereteket szereznek, és öngyógyítással próbálkoznak. Mi a helyes megoldás? Itt is érvényes az az alapvetés, hogy mindennek van oka.

Nem vitatjuk, hogy a gyógyítás az orvosok dolga elsősorban, de a megelőzés és a javítás érdekében tett erőfeszítések, a gyógynövényekkel, egészségjavító technikákkal, egyszerű praktikákkal, az étkezés,  az életmód változtatásával, új pozitív szokások, gondolkodás, beszéd, mozgáskultúra kialakításával jelentős javulás, akár teljes változás is elérhető.

Hogyan kell ezt csinálni, mi a fő teendő, erre megpróbálunk válaszokat adni az öngyógyítás és a hozzá kapcsolódó menüpontok alatt is.

Források
Arra próbálunk rávilágítani, hogy  a legegyszerűbb és leghatékonyabb módszer az, ha a szervezetünket öngyógyítási helyzetbe hozzuk, biztosítva mindazokat a tápanyagokat és technológiákat amelyek ehhez szükségesek.

Az egészség megtanulható!

Azt állítjuk, hogy az egészség forrása az ismeret, amely a
megértés és az erőfeszítés szorzatával arányos eredményt hoz!


m>megértés (1-10), e>erőfeszítés (1-10), E>Eredmény (1-100%) m×e=E

Az egészség forrásai mindazok a külső és belső tényezők (ismeretek), melyek az egyént korának, nemének, földrajzi helyének és társadalmi helyzetének figyelembevételével hozzásegítik egészsége optimalizálásához. Mindezek tanulással befogadással, megértéssel, és az ismeretek következetes alkalmazásával olyan eredményt hoznak amely meghatározza az életminőséget (10x10=100, 2x2=4).

Persze tudjuk hogy a genetikai adottságok is jelentősen befolyásolják az egészségünket. Azt mondja a magyar közmondás, "segíts magadon az Isten is megsegít", ebben a népi bölcsességben a legfontosabb üzenet az, hogy a leghatalmasabb erők (hittel) is csak akkor kezdenek működni érted, ha te is mindent megteszel az egészséged érdekében.

Hogyan kell ezt csinálni? Innovációval (összetett és folyamatos fejlesztés). Ha egy adott cél elérése fontos számunkra, nem mindegy milyen innováció tartalmúak a támogató szolgáltatások. Számunkra fontos, hogy a termékek, szervezetek, eljárások, készülékek megfelelnek-e  a XXI. század követelményeinek,  segítenek-e az egészség dinamikus javításában.

„A legnagyobb veszély legtöbbünk számára, nem az, hogy túl nagyot
álmodunk és nem érjük el, hanem, hogy túl kicsit és elérjük.”
Michelangelo


A világbajnokok
Honlapunk a modern egészségmegőrzés és fejlesztés, és az otthoni wellness szellemében jött létre. Sok egymáshoz kapcsolódó információt tartalmaz. Azt javasoljuk szánj rá időt, járd végig mint egy iskolát. A vizsga maga a sikeres, egészséges ÉLET.

Minden nap egy alma, az orvost távol tartja!
Amit iszol, eszel, teszel, (nemsokára) azzá leszel!


A legjobb megoldásokat kerestük. Azt reméljük, hogy ezen a területen is nyílt verseny van értünk, "EMBEREKÉRT". Úgy gondoljuk, ez a verseny egy világbajnokság. A világbajnokokat minden területen szeretnénk bemutatni. A víz és az antioxidánsok (étrend) a tudás (tudatosság) a psziché (lélek) a test a mozgás és az életmód (wellness) szerepére, a változtatásra koncentrálunk, mivel a nemzetközi kutatások alapján az egészség és a fiatalság megőrzésében ezek köré csoportosíthatók a jó megoldások. Persze mindezekhez jó jövedelem, és megfelelő életminőség kell, erről is szólunk több helyen is.

Az EgészségSulit járd végig mint egy iskolát! A vizsga maga az eredményes élet. Ha az itt bemutatott önmegvalósítási lehetőségek is tetszenek, csatlakozz a csapatunkhoz, minden variációra tudunk egy jó megoldást! Részletek a KAPCSOLAT oldalunkon.


Nincsenek megjegyzések: